Valinin Ruhu Bile Duymamış..!

Çanakkale eski Valisi Ahmet Çınar’ın çevresinde, kritik noktalarda yapılanan ihanet odakları deşifre oldu. Çınar’ın meğerse bir değil, iki değil, hatta üç değil… FETÖ terör örgütünün kripto memurları tarafından
tam dört kez kandırıldığı ortaya çıktı…

Valinin Ruhu Bile Duymamış..!
Yayınlama: 28.11.2016
Düzenleme: 02.02.2023
8.895
A+
A-

Devletin en hassas noktalarına sızan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin Çanakkale’de de boş durmadığı ortaya çıktı. Valilikte kritik görevlerde bulundukları ve dönemin valisi ile omuz omuza çalıştıkları anlaşıldı.

Önce Bilgi işlem Sonra Özel Kalem..!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Çanakkale Valiliğinde ilk operasyonBilgi İşlem Şube Müdürlüğünde gerçekleştirilmişti. Kriptolu yazışmaların yapıldığı, gizli ve özel bilgilerin bulunduğu birimin Müdürü Rıdvan U. açığa alınarak görevden uzaklaştırılmıştı. Ardından ikinci şok dönemin Valisi Ahmet Çınar tarafından Çanakkale’ye getirilerek Özel Kalem Müdürü yapılan isim ile yaşanmıştı. Müdürün FETÖ terör örgütünün şifreli haberleşme sistemi Bylock’u aktif olarak kullandığının tespit edilmesinin ardından açığa alınmıştı. Yayınlanan son KHK ile ise kamu görevinden ihraç edilerek memuriyetten resmen atıldı.

Atılan İki Akademisyen Danışman Çıktı..!

Çanakkale daha bu şoku üzerinden atamadan ikinci dalga geldi. OHAL kapsamında yayınlanan 2 yeni Kanun Hükmünde Kararname ile Çanakkale’de paralel yapılanmaya en büyük darbe Onsekiz Mart Üniversitesi’e vurulmuş ve 59 akademisyen ile çeşitli kademelerde görev yapan 52 memur ihraç edilmişti. Bu isimler arasında iki akademisyen dikkat çekti. Çünkü kamu görevinden atılan, ÇOMÜ Fen ve Edebiyet Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Yardımcı Doçent Lokman Erdemir ile ÇOMÜ Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bigiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim görevlisi tarihçi Yardımcı Doçent Halil Çetin iddiaya göre yine eski Vali Ahmet Çınar’ın tarih danışmanlarıydı!

Depoda ki Kitaplara Kaç Lira Ödendi..!

Ahmet Çınar vasıtasıyla Çanakkale Valiliğine tarih danışmanlığı yapan iki akademisyenin valilik sponsorluğunda çok sayıda kitaplar bastığı ve yine yönlendirme ile bazı büyük projelere tarih danışmanlığı yaptıkları ileri sürüldü. Ancak basılan kitapların sayısı ve hangi kanallardan ne kadar ödeme yapıldığı açıklık kazanmazken, ihtiyaç fazlası gereksiz baskıların büyük bölümünün valilik depolarında atıl vaziyette durduğu iddia edildi. İddialar ve akıllarda oluşan soru işaretleri karşısında Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın konuyla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatması bekleniyor.

Daha Önce Neler Yaşanmıştı..!

Vali Ahmet Çınar’ın, FETÖ terör örgütünün şifreli haberleşme sistemi Bylock’u aktif olarak kullandığı tespit edilen ve memuriyetten atılan Çanakkale Valiliği eski Özel Kalem Müdürünün icraatları yüzünden başı çok ağrımıştı.

Çanakkale eski Valisi Çınar göreve gelmesinin hemen ardından başarılı bir çalışma sergilemesine karşın eski Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş’u gerekçe göstermeksizin görevden almış ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kontrol ve Kültür Dairesi Başkanlığı yaptığı dönemden tanığı zabıta memurunu  lise mezunu olmasına karşın aceleyle bu önemli göreve getirmişti.

Görevi dışında vukuatları ile sık sık gündeme gelen, çok sayıda kişi ile mahkemelik olan, psikolojik tedavi görmesine karşın taşıma silah ruhsatı alan ve o silahı makamda kavga ettiği valilik özel korumasına çeken eski müdür bu olayların ardından görevden alınmak zorunda kalınmış ve Çanakkale Göç İdaresi Müdürlüğünde düz memur olarak görevlendirilmişti.

FETÖ soruşturması kapsamında göreve gelişi, edindiği mal varlığı ve ilişkileri mercek altına alınan müdürün sorgusu neticesinde çok çarpıcı yeni isimlere ulaşıldığı düşünülüyor.

Çanakkale Valiliğinde daha önce açığa alınan Bilgi İşlem Şube Müdürü ve ardından eski Özel Kalem Müdürü ile iki kritik görevde FETÖ bağlantısının ortaya çıkarılması akıllarda büyük soru işaretleri oluşturmuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş