Hesaplar Bozuldu..!

Çanakkale Kent Konseyi’nin çok sayıda derneğin oy hakkını engelleyen kararına mahkeme dur dedi. Hukuk tüm üyelerin oy kullanabilmesinin önünü açtı… Mahkeme heyetinden alınan karar kent konseyi yönetimine tebliğ edildi.

Hesaplar Bozuldu..!
Yayınlama: 13.12.2016
6.271
A+
A-

2014’teki seçimin ardından yapılan ilk genel kurul toplantısında, Kent Konseyi yönetmeliği gereği Çanakkale Kent Konseyi’nde yönerge değişikliği yapılmış, ilgili dernek ve vakıflardan en az iki genel kurula katılanı oy kullanabilir maddesi oybirliği ile kabul edilmişti.

 

Bu karar ile yaklaşık 400 dernekten 338’ini dışarıda bırakırken sadece 62 dolayında derneğe oy hakkı tanınmıştı. Çanakkale Kent Konseyi, tarafından açıklanan 17 Aralık 2016 Seçimli Genel Kurulda oy kullanacak katılımcı listesinde sadece 118 kişi bulunuyordu. Anti demokratik bulunan uygulama kamuoyunda büyük tepki çekmiş Kent Konseyi  ofisi önüne siyah çelenk bırakılarak protesto edilmişti.

 

 

Yaklaşan genel kurul öncesi oy kullanamayacak olan dernekler, Çanakkale Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Timur Ay öncülüğünde Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunmuşlardı. Mahkeme itirazı yerinde buldu ve Kent Konseyi’nin tartışmalı 6. Maddesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldı.

 

Bu karar ile seçimden önce kazanan demokrasi oldu ve tüm konsey üyelerinin oy kullanabilmeleri için önlerindeki engel kaldırıldı. Bu karar doğrultusunda temsilci bildirmedikleri gerekçesiyle oy kullanamayacakları açıklanan kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de oy kullanabilecek.

 

Saat 15.00’de mahkeme heyeti tarafından resmen açıklanan karar sonrası oy kullanacakların Kent Konseyine müracaat etmeleri gerekiyor.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.